14 Haziran 2015 Pazar

ETİ PUF


Malzemeler:
  • 4 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz jelatin
Bisküvisi için:
  • 125 gr. tereyağ
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
  • Renkli şekerleme
  • kakaolu şekerleme
Yapılışı:

     Oda sıcaklığındaki tereyağı, 2 yumurtayı, pudra şekerini ve sıvı yağı bir kaba koyup karıştırın. Unu ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru yağlı kağıt üzerinde iki mm kalınlığında açın. Büyük boy çay bardağı ile veya kalıpla hamuru kesin. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bisküvileri koyun. 170 derece fırında pişirin.                                                            Bir tencerede 2 su bardağı pudra şekeri ve 1,5 su bardağı suyu kaynatın. 2 yemek kaşığı jelatine 4 yemek kaşığı su koyup ben mari usulü eritin. Hazırladığınız jelatini su ve pudra şekeri karışımına ilave edin. 5 dakika beraber kaynatın. Ocaktan alıp 10 dakika kadar mikserle çırpın. Bisküviler pişince kremayı sıkma torbasına koyup üzerine sıkın. Şekerlemelere bulayıp servis edin.              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder