5 Haziran 2015 Cuma

ÇİLEKLİ CHEESECAKE


Malzemeler:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 50 gr tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı süt
Kreması İçin:
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket küçük krema
  • 400 gr. labne
Üzeri İçin:
  • Yarım kg. çilek
  • 1 paket çilekli toz jöle
Yapılışı:

     Bisküvileri rondodan çekip un haline getirin. Margarin ve sütü bisküvilere ilave edip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt koyup bisküvili karışımı yayın. Yumurtayı şekerle çırpın. Unu, vanilyayı, kremayı ve labneleri de koyup çırpın. Hazırladığınız kremayı bisküvilerin üzerine döküp 150 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Kek pişerken fırının içine bir kapla su koyun ki kekiniz çatlamasın. Kek pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çilekleri temizleyip yıkayın ve küp küp doğrayın. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan kekin üzerine çilekleri yayın. Hazırladığınız jöleyi hafif soğutup donmadan çileklerin üzerine dökün. Bir gün buzdolabında bekletip servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder