25 Haziran 2015 Perşembe

TEPSİ KEBABI


Malzemeler:
  • 500 gr. orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 3 adet patates
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Pul biber
Yapılışı:

     Kuru soğanı, 2 adet yeşil biberi, 2 adet domatesi, sarımsağı ve 2 adet kırmızı biberi robotta çekin. Çekilmiş sebzelere kıymayı, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları ekleyip yoğurun. Fırın kabını yağlayıp patatesleri soyup yıkayıp yuvarlak dilimleyip kabın alt kısmına yayın. Üzerine kıymayı koyup yayın. Tereyağı bir tavaya koyun yağ eriyince domates ve biber salçasını koyup karıştırın, bir miktar su ve tuz  ekleyerek kaynatın. Sos kaynayınca kıymanın üzerine dökün domates ve biberle üzerini süsleyip 170 derece fırında pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder