14 Haziran 2015 Pazar

ISPANAKLI YAŞ PASTA


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 5 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı robottan çekilmiş ıspanak
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Keki Islatmak İçin:
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Kreması İçin:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt
Yapılışı:

      Yumurta ile şekeri iyice çırpın. Önce sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına keki dökün ve 150 derece fırında pişirin. Kreması için sütü, unu, nişastayı ve şekeri koyup karıştırarak pişirin ve vanilyayı ekleyip karıştırın soğumaya bırakın. 1 su bardağı süt ile 1 paket krem şantiyi çırpın. Soğuyan kremaya krem şantinin yarısını ekleyip çırpın. Keki fırından alıp soğumaya bırakın. Kek soğuyunca ince bir tabaka olarak üst kısmını kesin. Sonra keki iki eşit parçaya ayırın. Kekin alttaki kısmını portakal suyu ve şekeri karıştırıp ıslatın. Hazırladığınız kremanın yarısından fazlasını koyup düzeltin. Diğer parçayı kremanın üzerine koyup tekrar portakal suyuyla ıslatın. Kremanın kalanını üzerine koyup yayın. Krem şantinin kalanını da üzerine koyup yayarak üzerini düzleştirin. Kekin üzerinden ayırdığınız ince tabakayı robottan çekip pastanın üzerine serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder