25 Haziran 2015 Perşembe

FIÇÇIN BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 250 gr. tereyağ veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek yaş maya(40 gr lık)
  • 4-5 su bardağı un(ben 4,5 su bardağı kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi:
  • 500 gr kıyma
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin: 
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Yapılışı:

    Önce iç harcını hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayın. Soğan kavrulunca kıymayı ve ince ince kıyılmış sarımsakları ilave edin. Kıyma kavrulunca 1 çay bardağı su koyun ve suyunu çekene kadar pişirin. Karabiber ve tuzu ekleyip ocağı kapatın. Hamuru için bir yoğurma kabına su, süt, maya, şeker ve tuzu koyup karıştırın. Unu koyup yoğurun. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Bezeleri 20 dakika mayalandırın. Tereyağı eritin ve sıvı yağı koyup karıştırın. İlk bezeyi tepsi büyüklüğünde açın ve her tarafını yağlayın. İkinci bezeyi de açıp ilkinin üzerine koyun ve yağlayın. Hamuru uzunlamasına dörde bölün. Böldüğünüz parçaları üst üste koyup uzunlamasına esnetin. Rulo yapıp uç kısımlarını kapatıp buzluğa koyun. Diğer bezelere de aynı işlemleri yapın. İlk buzluğu attığınız hamuru alın ve tepsi büyüklüğünde açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun ve iç harcı üzrine yayın. İkinci hamuru da alıp açın ve iç harcın üzerine kapatın. Yanlarından kıvırın üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. 180 derece önceden ısıtılmamış fırına verin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder