Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 fiske tuz
Unu bir kaba koyup ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, şekeri, tuzu, mayayı ve suyu koyup karıştırın. Kek hamurundan biraz kıvamlı bir hamur hazırlayın. 1 saat kadar hamuru mayalandırın. Şerbeti için 2,5 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu tencereye koyup kaynamaya başlayınca 15 dakika tutun. Sonra 1 tatlı kaşığı limon suyunu sıkıp 3 dakika kadar tutun, ocağın altını kapatıp şerbeti soğutun. Geniş bir tencerenin içine bol miktarda sıvı yağ koyun. Çay kaşığını bir çay bardağının içine sıvı yağ koyup kaşığı batırıp hamuru o şekilde kızgın yağa atın. Lokmalar hafif pembeleşince yağdan alın. Bütün hamurlar aynı şekilde yapıldıktan sonra tekrar hamurları yağa atıp iyice kızartın. Sonra şerbete atıp 2 dakika tutup çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder