29 Haziran 2015 Pazartesi

LOKMA TATLISI


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 fiske tuz
Yapılışı:

      Unu bir kaba koyup ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, şekeri, tuzu, mayayı ve suyu koyup karıştırın. Kek hamurundan biraz kıvamlı bir hamur hazırlayın. 1 saat kadar hamuru mayalandırın. Şerbeti için 2,5 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu tencereye koyup kaynamaya başlayınca 15 dakika tutun.  Sonra 1 tatlı kaşığı limon suyunu sıkıp 3 dakika kadar tutun, ocağın altını kapatıp şerbeti soğutun. Geniş bir tencerenin içine bol miktarda sıvı yağ koyun. Çay kaşığını bir çay bardağının içine sıvı yağ koyup kaşığı batırıp hamuru o şekilde kızgın yağa atın. Lokmalar hafif pembeleşince yağdan alın. Bütün hamurlar aynı şekilde yapıldıktan sonra tekrar hamurları yağa atıp iyice kızartın. Sonra şerbete atıp 2 dakika tutup çıkarın.                                                                                                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder