6 Haziran 2015 Cumartesi

KIYMALI BUZLUK BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • 500 gr. kıyma
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
Arasına Sürmek İçin:
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
Bulamak İçin:
  • 1 paket galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
Yapılışı:

     Önce soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya soğanı ve sıvı yağı koyup kavurun. Soğan kavrulunca kıymayı ilave edip kavurun. Bütün malzemeler kavrulunca tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırın ve ocağı kapatın. Haşlanmış patatesleri soyup kıymalı harcın içine rendeleyin ve karıştırın. 
     Yufkanın birini düz bir zemine yayın. Yarım su bardağı su ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırıp yufkanın  her tarafına sürün. İkinci yufkayı da birinci yufkanın üzerine yayın. Yağ ve su karışımından üzerine sürerek yufkayı 12 parçaya bölün. İç harçtan yufkanın ucuna koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Yumurta ile sütü çırpın. Ayrı bir kaba galeta ununu koyun. Hazırladığınız börekleri önce süte batırın sonra galeta ununa bulayıp bir kaba koyup buzluğa atın. Böreği pişireceğiniz zaman buzluktan çıkarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 180 derece fırında pişirin.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder