14 Haziran 2015 Pazar

KÖFTELİ ENGİNAR


Malzemeler:
  • 5 adet enginar çanağı
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu
  • Kimyon
  • Kara biber
  • Tuz
  • 3 adet domates
  • Yarım limon suyu
  • Kaşar peyniri rendesi
Sosu İçin:
  • 3-4 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su
Yapılışı:
     Enginarları limon suyu ve tuzla biraz suda haşlayın. Köfte için kıymayı bir kaba koyun. Soğanı rendeleyin. Galeta unu, baharatları ve yumurtayı koyup yoğurun. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. Tavada hafif kızartın. Fırın kabına enginarları koyup üzerine köfteleri koyun. Köftelerin üzerine domatesleri dilimleyip koyun. 3-4 yemek kaşığı domates püresini, sıvı yağı 1 yemek kaşığı domates salçasını ve tuzunu koyup 1,5 su bardağı su ile tavada kaynatın. Hazırladığınız sosu enginarlara değmeden fırın kabına koyun. 180 derece fırında pişirin. Pişince fırından alıp üzerine kaşar dilimleri koyup tekrar fırına verin. Kaşarlar eriyince fırından alın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder