29 Haziran 2015 Pazartesi

TULUMBA TATLISI


Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 25 gr margarin
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 4 yumurta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı irmik
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
Yapılışı:

      Bir tencereye 1,5 su bardağı suyu, şekeri, tuzu ve margarini  koyup ocakta kaynatın. Kaynayınca unu ilave edin. Un toparlanınca ocaktan alıp soğutun. Hamur soğuyunca 1 yemek kaşığı pirinç unu, nişasta ve irmiği koyup yoğurun. Yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin. Hamuru sıkma torbasına koyun. Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca 13 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ilave edip 2 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alıp soğutun. Büyük bir tencereye yağı koyun soğuk yağa sıkma torbasıyla tatlıyı sıkıp ocağa koyun ve kızartın. Tulumba tatlıları kızarınca yağını aldırmak için havlu kağıt serili tabağa alın. Sonra soğuk şerbete atıp 2 dakika tutun ve şerbetten alıp bir kaba koyun. Tencereye tekrar tulumba tatlısını sıkmak için yağı soğutup aynı işlemleri yapın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder