14 Haziran 2015 Pazar

ÇİN BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 orta boy havuç
  • 3 lahana yaprağı (beyaz kısmı)
  • 3 adet pırasa
  • 250 gr. kıyma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı galeta unu
Yapılışı:

     Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Havuç ve pırasayı jülyen doğrayın. Lahananın damarlarını çıkarıp ince ince doğrayın. Tavaya 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğanları ilave edin ve kavurun. Soğanlar kavrulunca tavadan ayrı bir kaba alın. Sonra aynı tavada havuçları soteleyin onları da ayrı bir kaba koyun aynı tavaya pırasaları koyup soteleyin onları da bir kaba alın. Lahanalara da aynı işlemi yapın. Tavaya kıymayı koyup kavurun. Kıyma kavrulunca sotelenmiş olan sebzeleri ilave edip karıştırın ve ocağı kapatın. 1 su bardağı ceviz içini ilave edip karıştırın. Karabiber, tuz, pul biber ilave edin, soğumaya bırakın. 2 yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarılarının içine 2 su bardağı süt ilave edip çırpın. Yumurtanın akına yemek kaşığı sıvı yağ koyup çırpın. 1 yemek tabağına galeta ununu koyun. Yufkanın birini düz bir zemine yayın yumurtanın akıyla sıvı yağ karışımından fırçayla yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı da birinci yufkanın üzerine koyup aynı karışımdan sürün ve yufkayı 8 parçaya bölün. İç malzemeden koyup kenar kısmını katlayarak sigara böreği gibi sarın. Böreği önce süt ve yumurta karışımına sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun. Bütün yufkalar tamamlanana kadar aynı işlemleri yapın ve 180 derece fırında pişirin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder