5 Temmuz 2015 Pazar

BENLİ PASTA


Malzemeler:
  • 1 paket tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • Aldığı kadar un (3,5- 4 su bardağı)
İç Malzemesi:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:

     Oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeri ile iyice karıştırın. Yoğurdu, sıvı yağı, nişastayı, kabartma tozunu ve unu koyup yumuşak bir hamur yapın. Hamuru buzdolabına koyup dinlendirin. Kreması için  sütü, irmiği, şekeri ve vişne suyunu ocağa koyup pişirin. Ocaktan alınca margarini, hindistan cevizini ve vanilyayı koyup karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru dolaptan çıkarıp cevizden biraz büyük parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini açın. Ortasına soğuyan iç malzemeden koyup kapatın. Isınmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkıp biraz ılınınca pudra şekeri ve tarçını karıştırıp üzerine serpin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder