6 Temmuz 2015 Pazartesi

ÇİLEKLİ FISTIKLI GÜLLAÇ


Malzemeler:
  • 10 adet (250 gr) güllaç yaprağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 10 su bardağı süt 
  • 2 su bardağı toz şeker
  • İsteğe bağlı olarak 2 yemek kaşığı gül şurubu veye gül suyu
  • 1 paket vanilya
İç Malzemesi:
  • 500 gr çilek
  • 1 su bardağı yeşil fıstık
Yapılışı:

     Sütü ocağa koyup toz şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Süt ılınınca ocaktan alın. İçine vanilya veya gül şurubu koyup karıştırın. Bir kasenin içinde pudra şekeri ve hindistan cevizini karıştırın. Çilekleri küp küp doğrayın. Bir tepsiye ince bir iki kepçe sütü dökün ve güllacın bir parçasını parlak kısmı üst tarafa gelecek şekilde tepsiye koyun. Tekrar sütten üzerine dökün ve arasına pudra şekeri, hindistan cevizi karışımını serpin. Beşinci parçaya kadar aynı işlemleri uygulayın. Beşinci güllaç yaprağını koyup sütü döküp pudra şekeri karışımını serpin. Küp küp kestiğiniz çilekleri serpiştirin. Üzerine yarım su bardağı yeşil fıstıktan koyup tekrar güllaç yapraklarını koyun. Bütün güllaçlar tamamlanınca üzerini çilek ve fıstıkla süsleyip buzdolabına koyun. Süt çekince ve soğuyunca servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder