Malzemeler:
- 6 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı un (unu sinangil veya bizim un markasını kullanın)
- 1 kalıp beyaz peynir
- 10 dal maydanoz
- 250 gr. tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
Bir yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu koyup karıştırın. Ununu ilave edip yoğurun. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Hazırladığınız hamuru 8 bezeye ayırın. Hamurları mantı hamurundan ince olacak şekilde açın. 8 bezenin tamamını açınca ocağa tencereye su koyup kaynatın. Ayrı bir kaba da soğuk su koyun. Tereyağı eritin. Tereyağın içine sıvı yağı ve sütü koyup karıştırın, bu karışımdan böreği pişireceğiniz tepsinin altına sürün.Hamuru ortadan ikiye kesip kaynayan suya koyun ve 10 saniye tutup sıcak sudan alıp soğuk suya koyun. Soğuk sudan çıkarıp elinizle suyunu alın tepsiye yayın. Yaydığınız hamurların üzerine 3 yemek kaşığı yağlı karışımdan dökün. Hazırladığınız 4 hamuru tepsinin altına yayın peyniri ufalayın ve üzerine doğranmış maydanozu serpin sonra kalan 4 hamura da aynı işlemleri yapın. 180 derece fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder