6 Temmuz 2015 Pazartesi

SAÇ TAVA


Malzemeler:
  • 1 kg. küçük küçük doğranmış parça et
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4-5 adet domates 
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Yapılışı:

     Saç tavanın içine tereyağı koyun ve etleri ilave edin. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Etler suyunu çekip kavrulmaya başlayınca soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin ve beraber kavurun. Soğanla, etler kavrulunca etleri tavanın kenarına alıp doğranmış biberleri ortaya koyun ve kavurun. Biberler kavrulunca etlerle karıştırın. Etlerle biberler sotelenince kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri yine etleri kenara alıp orta kısıma koyun. Domatesler yumuşayınca bütün malzemeyi karıştırın. Etler pişince tuzunu, karabiber ve kekiği döküp karıştırın ocağın altını kapatın. Etleri hazırlanmış lavaşlara sarıp salata ile servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder