2 Mayıs 2015 Cumartesi

MİDYE BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı ılık su 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Çeyrek maya (40 gr lık mayanın)
  • 3 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
Arasına Sürmek İçin:
  • 250 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç Malzemesi:
  • 300 gr beyaz peynir
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu
Yapılışı:

    Yoğurma kabının içine suyu, sütü, yoğurdu, sıvı yağı, şekeri, yumurtayı ve mayayı koyup karıştırın. Unu ve tuzunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 6 eşit parçaya ayırın. 10 dakika kadar bekletin. İlk parçayı alıp yufka büyüklüğünde açın. Tereyağı eritin içine sıvı yağı ekleyip karıştırın açmış olduğunuz yufkaya yağlı karışımdan döküp fırçayla her tarafına sürün. İkinci yufkayı da açın ilk açtığınız yufkanın üzerine koyup yağlayın. Üçüncü yufkayı da açın diğer açtığınız yufkaların üzerine koyun. Yufkaların yağı birbirine geçmesi için oklavayla üzerinden geçin ve üstteki yufkayı da yağlayıp iki kenarını katlayıp sıkı sıkı rulo yapın. Yaptığınız ruloyu iki parmak genişliğinde kesin ve ortasını bastırarak iç malzemeden koyun. Poğaça gibi kapatın, kapattığınız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun ve üzerine yağlı karışımdan sürün. Diğer 3 parça hamura da aynı şekilde açıp aynı işlemleri yapın. Tepsi dolunca yumurta sarısına sütü ve sıvı yağı koyup karıştırın. Böreklerin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpip 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder