Malzemeler:
- 8 adet baget tavuk
- 4 adet milföy hamuru
- Alüminyum folyo
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yumurta sarısı
Tavukları 15 dakika suda haşlayın. Tavuklar haşlanınca bir tabağa alıp derilerini çıkarın. Bir kasede sosu için verilen malzemeyi karıştırın.1 milföy hamurunu merdaneyle biraz büyütün ve üçgen şeklinde kesin. Derisi alınmış tavuklara sostan sürüp üçgen şeklindeki milföylere sarın. Kemik kısmını önce kare kesip sonra katlayarak üçgen şekli verdiğiniz alüminyum folyoya sarın. Bütün tavuklar bitince üzerine yumurta sarısı sürüp tepsiye yerleştirin ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder