10 Mayıs 2015 Pazar

KARIŞIK PİZZA


Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı su
İç Malzemesi:
  • Sucuk
  • Mantar
  • Mısır
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Sosis
Yapılışı:

     Sütü, mayayı, suyu, sıvı yağı, şekeri ekleyip karıştırın. Tuz ve ununu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yarım saat kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru isterseniz iki parçaya ayırıp iki ayrı pizza yapabilirsiniz isterseniz fırın tepsisine tek parça olarak yapabilirsiniz. Sosu için salçanın içine su koyup karıştırın. Sonra sıvı yağ ve kekiği koyup karıştırın. Yuvarlak olarak açtığımız hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine koyun ve sosu üzerine sürün. Rendelenmiş kaşar peynirini sosun üzerine serpin. Sucuğu, mantarı, sosisi doğrayıp kaşarın üzerine serpin. Mısırı da serpip tekrar az miktarda kaşar peyniri rendesi serpip 170 derece fırında pişirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder