18 Mayıs 2015 Pazartesi

PATLICAN KEBABI


Malzemeler:
  • Yarım kg kıyma
  • 4 adet patlıcan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6-7 adet çeri domates
  • 5-6 adet yeşil biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Çöp şiş
Yapılışı:

     Soğanları ince ince kıyın, kıymanın içine ilave edin. Sarımsakları da ince ince kıyıp ilave edin. Salçayı ve baharatları koyup 10 dakika yoğurun. Kıymadan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Patlıcanları, biberleri ve domatesleri yıkayıp kurulayın. Patlıcanları 1 parmak genişliğinde kesin ve biberleri 2-3 parçaya ayırın. Çöp şişlere önce patlıcan sonra köfteden sonra domates ve biber sonra köfte ve patlıcan şeklinde dizip fırın tepsisine koyun. Üzerlerini fırçayla yağlayın. 180 derece fırında pişirin. İsterseniz mangalda da pişirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder