27 Mayıs 2015 Çarşamba

FİNCAN KEK


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
Yapılışı:

     Bir kabın içine yumurtayı, sıvı yağı, sütü, şekeri koyup çırpın. Sonra kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Kahve fincanlarını yağlayıp kek hamurundan fincanların yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Geniş bir tencereye kahve fincanlarını koyun. Fincanların yarısına gelecek kadar su koyup ocağa koyun. Tencerenin kapağını kapatmadan önce bir bez örtün ki su buharı keklerin üzerine damlamasın. Sonra kapağını kapatın. Su kaynayana kadar yüksek ısıda tutun su kaynayınca ocağın altını kısın. 20 dakika tencerenin ağzını açmadan pişirin. Kekler pişince tencereden çıkarıp soğuması için bekletin. Soğuyunca fincanlardan çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder