11 Mayıs 2015 Pazartesi

AY ÇÖREĞİ


Malzemeler:

Kek Malzemeleri:
  • 2 yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Puding İçin:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı kakao
Hamuru İçin:
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta(akı hamurun içine sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 fiske tuz 
  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • Aldığı kadar un (5-5,5 su bardağı kadar)
İç Malzemesi:
  • Pişirip soğuttuğunuz kek ( isterseniz hazır kek de kullanabilirsiniz)
  • Pişirip soğuttuğunuz puding veya hazır puding de kullanabilirsiniz
  • 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:

    Önce kek için verilen malzemelerle kekimizi yapın ve soğutun. Pudingi de ocakta pişirip soğutun. Hamuru için suyu, iki yumurtanın akını, pudra şekerini, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sütü, mayayı,1 fiske tuzu, bir kaba koyup karıştırın. Ununu yavaş yavaş ekleyerek bir hamur yapın. Mayalanması için yarım saat bekletin. Bir kabın içine soğuyan keki parçalayın, soğumuş pudingi koyun ve diğer iç malzemeleri koyup karıştırın. Mayalanan hamuru cevizden az büyük parçalara ayırın. İç malzemeyi de hamurdan kaç parça ayrıldıysa o kadar ayırın ve uzun rulo şekli verin. Hamuru merdaneyle uzunlamasına açın. Hazırladığınız kekli karışımı koyup rulo şeklinde sarınız ve ay şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup tepsi de biraz mayalanması için bekletin. Tepsi mayası gelince üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp biraz ılınınca üzerine pudra şekeri serpin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder