18 Mayıs 2015 Pazartesi

ISPANAKLI MİNİ KÖSTEBEK PASTA


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 250 gr. ıspanak (1,5 su bardağı ıspanak yaprağı)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması İçin:
  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket cremole vanilyalı
  • 3 su bardağı süt
Yapılışı:

      Ispanak yapraklarını robottan çekin. Yumurtayla şekeri çırpın. Sıvı yağ, süt ve ıspanak püresini de koyup çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip çırpın. Portakal kabuğu rendesini koyup karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine keki döküp 170 derece fırında pişirin. Bir kabın içinde 3 bardak sütle krem şanti ve cremoleyi çırpıp buzdolabına koyun. Kek fırından çıkınca ılımasını bekleyin ılınınca su bardağı ile kesip yuvarlaklar çıkarın. Kekin kalan kısmını robottan çekin. Kesilen yuvarlak kek parçalarına kremadan 1 yemek kaşığı koyup üzerini robottan çektiğiniz parçalarla kaplayın. Bütün kekler bitene kadar aynı işlemi yapın ve buzdolabına koyun. İstediğiniz zaman servis edebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder