8 Mayıs 2015 Cuma

ÇİÇEK EKMEK


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 4-5 su bardağı un

Üzeri İçin:
  • Susam
  • Çörek otu 
Yapılışı:
     Bir kabın içine suyu, sütü, şekeri, sıvı yağı ve mayayı koyup karıştırın. Tuzunu ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru mayalanması için yarım saat bekleyin. Mayalanan hamuru 7 eşit parçaya ayırın. Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamurları kalıba yerleştirin. Biraz de kalıpta mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 160 derece fırında pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder