8 Mayıs 2015 Cuma

SAKALLI POĞAÇA



Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet maya
  • 2 yumurta(sarısı üzerine akı hamurun içine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (5-5,5 su bardağı un)
  • 1 küçük kutu krem peynir
  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Pul biber
Yapılışı:
   
     Bir yoğurma kabının içine suyu, sütü, sıvı yağı, mayayı, yumurta aklarını, tuzu ve şekeri bir kaba koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Mayalanması için yarım saat kadar bekleyin. Peyniri bir kaba koyup ezin. Maydanozları ince ince kıyın. Maydanozun bir kısmını peynire karıştırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle oval şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp 170 derece fırında pişirin. Poğaçalar pişince üst kısma yakın bir yerden bıçakla kesip peynirli harçtan koyun. Kestiğiniz kısma krem peynir sürüp kıyılmış maydanoza batırın. Alternatif olarak krem peynir sürdükten sonra pul bibere rendelenmiş kaşar peynire de batırabilirsiniz.
     Bu hazırlanan hamur ile sandviç ekmeği ve hamburger ekmekleri de yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder