2 Mayıs 2015 Cumartesi

PUDİNGLİ MOZAİK PASTA


Malzemeler:
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 3,5 su bardağı süt
  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Yapılışı:

      Bisküvileri iri parçalar halinde bir kabın içine kırın. Sütü, nişastayı, şekeri, kakaoyu, çikolatayı parçalayıp bir tencereye koyun ve karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca tereyağı ve vanilyayı koyup karıştırın. Yaptığınız pudingi karıştırarak soğutun. Kırdığınız bisküvilerin içine soğumuş pudingi ve cevizi koyup karıştırın. Dondurucuya koyabileceğiniz bir kabın içine (streç kaplı kek kalıbı veya soğuk pastaların konulduğu kaplar olabilir) karışımı koyup üzerini bastırın ve dondurucuya koyun. 4-5 saat dondurucu da dondurun. Dondurucudan çıkarınca ters çevirip çıkarın. İsterseniz üzerine çikolata sos hazırlayıp dökebilirsiniz. Çikolata sos için; 1 paket kremayı bir cezveye koyun üzerine 1 paket bitter çikolatayı koyup eritin. Soğutup mozaik pastanın üzerine dökebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder