23 Mayıs 2015 Cumartesi

PORTAKALLI LİMONATA


Malzemeler:
  • 3 adet portakal
  • 2 adet limon
  • 1 yemek kaşığı limon tozu
  • 2-2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 litre su
Yapılışı:

     Portakal ve limonları yıkayıp buzdolabı poşetine koyup dondurucu da dondurun. Bir gün sonra buzluktan çıkarıp kesilecek duruma gelince 3-4 parçaya bölüp mutfak robotuna koyun. Limon tozu ve 1 su bardağı toz şekeri ilave edip robottan çekin. Robottan bir kabın içine alıp 2,5 litre suyu ilave edin. Buzdolabında bir gün bekletip süzün ve 1-1,5 su bardağı toz şeker ilave edip karıştırın. Şekerini kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder