4 Mayıs 2015 Pazartesi

PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI


Malzemeler:
  • 500 gr yer elması
  • 2 adet havuç
  • 1 adet portakalın suyu
  • Yarım limon suyu
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
Yapılışı:
    
     Yer elmasını temizleyip limonlu suyun içine koyun. Havuçları temizleyip iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun ve zeytinyağı ilave edip kavurun. Soğan kavrulunca havuçları ilave edin. Havuçlar da biraz kavrulunca yer elmasını koyup karıştırın. Portakal suyunu, limon suyunu ve tuzunu ilave edip kaynamaya bırakın. Yarım su bardağı kadar su ilavesi yapabilirsiniz. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Yer elması pişince ince kıyılmış dereotunu koyun ve bir karıştırıp ocağın altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder