4 Kasım 2015 Çarşamba

PASTANE USULÜ ISLAK KEK


Malzemeler:
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
Sosu İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
   
     Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Sonra sütü, sıvı yağı, unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış fırın kabına döküp 180 derece fırında pişirin.        Sosu için sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu bir tencereye koyup karıştırın. Ocağa koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra keki kesip üzerine sosu dökün. Soğuyunca, isteğe bağlı olarak hindistan cevizi, fıstık veya dondurma ile servis edebilirsiniz.

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder