14 Kasım 2015 Cumartesi

PESENK BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Çeyrek yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • 2 yumurta akı
Yağlamak İçin:
  • 250 gr margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç Malzemesi:
  • 8 adet haşlanmış patates
  • 250 gr. kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzerine Sürmek İçin:
  • 2 yumurta sarısı
Yapılışı:

     Bir kabın içine ılık suyu, sütü, mayayı, yoğurdu, mayayı, yumurta aklarını, tuzu ve şekeri koyup karıştırın. Unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru bekletmeden 8 bezeye ayırın. Bir bezeyi yufka büyüklüğünde açın. Margarini eritin üzerine sıvı yağı koyup açtığınız yufkayı yağlayın. İkinci bezeyi de aynı büyüklükte açın ve ilk yufkanın üzerine koyup üstünü yağlayın. 5 dakika kadar bekleyip iç malzemeden kenarlarına koyun. İç malzeme için soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağ koyduğunuz tavaya soğanları ilave edip kavurun. Soğanlar kavrulunca kıymayı ilave edip kavurun. Patatesleri rendeleyin kıymanın içine ilave edin. Maydanozu ince kıyıp koyun. Tuz ve baharatları koyup karıştırın. Malzemeyi yerleştirdikten sonra kenarlardan çekerek   sarıp rulo yapın. Ortasına yaklaşınca artı şeklinde kesin ve kalan üçgen ucu sarın. Büyük bir daire şeklindeki böreği bir taraftan bıçakla kesin. Böreği gül gibi kendi etrafında sarın veya uzunlamasına tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder