14 Kasım 2015 Cumartesi

SOĞAN ÇORBASI


Malzemeler:
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet ince pırasa
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Terbiyesi İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon suyu
Yapılışı:

     Soğanları temizleyip dörde bölün ve tencereye koyun. Üzerine 6 su bardağı suyu koyup soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pırasayı ince ince kıyın. Havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Havucu tavaya koyun 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Havuçlar kavrulunca pırasayı ekleyip kavurun. Soğanlar pişince blendırdan geçirip suyunu süzün. Ayrı bir tencereye unu ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca 1 su bardağı soğuk suyu ve süzdüğünüz soğan suyunu ilave edin. Kalan soğan püresinden de 1 yemek kaşığı kadar koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca pırasalı havuçlu karışımı ilave edin. Çorba koyu olduysa et suyu ilave edip kaynatın. Çorba hazır hale gelince bir kasenin içine yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Çorbanın suyundan alıp yumurtalı terbiyeye ilave edin. Karıştırarak çorbaya dökün. Tuzunu ve karabiberini ekleyip bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder