8 Kasım 2015 Pazar

LOKUM KEK


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Sosu İçin:
  • 2 paket krema (200 gr lık paketler)
  • 2 paket bitter çikolata
Üzeri İçin:
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:

     Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sonra sıvı yağı, sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine keki dökün. 170 derece ısıtılmamış fırında pişirin. Kremayı ve parçalara ayırdığınız çikolataları ocağa koyup eritin ve soğuması için bir kenara koyun. Fırından çıkan kek soğuyunca iki parmak genişliğinde dikdörtgen şekil verin. Soğumuş olan çikolataya kekin dört tarafını batırıp sonra hindistan cevizine bulayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder