4 Kasım 2015 Çarşamba

SEBZELİ ÇANAK KÖFTE


Malzemeler:
  • Yarım kg. kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
Sebzesi İçin:
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kabak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 5-6 dal maydanoz
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
Patates Püresi İçin:
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Beyaz biber
Yapılışı:

      Kıymayı bir yoğurma kabına koyun. Üzerine yumurtayı kırın. Galeta ununu,tuzu ve baharatları koyup iyice yoğurun.                                                                                                                                       Sebzeleri jülyen doğrayın. Tavaya sıvı yağ koyup önce havuçları soteleyin. Sonra kabakları, kırmızı biberi ve yeşil biberi sırasıyla ilave edip soteleyin. Sebzelere tuz ve karabiber koyup karıştırın. Yoğurduğunuz kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli verin. Çanakların içine hazırladığınız sebzeleri koyun. Bir fırın tepsisine sebzeli çanak köfteleri koyup 180 derece fırında pişirin. Sosu için tereyağını tavaya koyup eritin salçaları ekleyip kavurun. 2 su bardağı su koyup bir taşım kaynatın. Köfteler biraz pişince sosu koyup tekrar fırına verin. 10 dakika kadar daha fırında tutup çıkarın patates püresiyle servis edin.                                                                                  Patates püresi için 3 adet patatesi haşlayıp soyun ve rendeleyin. Bir tencerenin içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin. Patatesleri ilave edin 1 çay bardağı sütü de ilave edip patatesler sütü çekene kadar ocakta pişirin. Tuzunu ve beyaz biberi ilave edip ocaktan alın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder