8 Kasım 2015 Pazar

4 MEVSİM ÇORBASI


Malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 kase yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tutam dereotu
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:

     Kıymanın içine tuz ve karabiber koyup iyice yoğurun. Nohut büyüklüğünde küçük köfteler yapın. Ayrı bir tencerede küp küp doğranmış havuçları haşlayın. Havuçlar yumuşayınca küp küp doğranmış kabakları ilave edin ve beraber pişene kadar haşlayın. Köfteleri az yağla tavada soteleyin. Tencereye haşlanmış buğday ve nohudu koyun. Üzerine 6 su bardağı kadar su koyup ocağa koyun. Kaynayınca haşlanmış sebzeleri ve köfteleri ilave edin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Bir kabın içine yoğurdu, yumurta sarısını ve unu koyup karıştırın. Çorbanın suyundan bir miktar alıp sosun içine koyun karıştırarak çorbaya dökün. Çorba kaynamaya başlayınca kavrulmuş soğanları ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynayınca ocağı kapatın. Servis ederken İnce kıyılmış dereotu serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder