14 Kasım 2015 Cumartesi

ÇİZGİLİ TATLI


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 250 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
İç Malzemesi
  • 250 gr ceviz içi
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin: 
  • Hindistan cevizi veya toz antep fıstığı
Yapılışı:

     Yoğurma kabına yoğurdu, sıvı yağı, yumurtayı, ve yumuşak margarini elinizle karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Hamurunuz ele yapışıyorsa buzluğa koyup 10 dakika kadar bekletin. Dolaptan aldığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çizgili aletin üzerine koyup bastırın. 1 tatlı kaşığı kadar dövülmüş cevizden koyup poğaça
gibi katlayın. Birleştirdiğiniz uç kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca 8 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın ve soğutun. Tatlı fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün. Tatlı soğuyunca üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı döküp servis edin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder