14 Kasım 2015 Cumartesi

PASTANE POĞAÇASI


Malzemeler:
  • 250 gr margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yaş maya (40 gr)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
  • 200 gr beyaz peynir
  • Maydanoz
Üzeri İçin:
  • 2 yumurta sarısı
Yapılışı:

    Oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağı, suyu, sütü, toz şekeri, mayayı, tuzu ve yumurtanın aklarını bir kaba koyup maya eriyene kadar karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru mayalanması için üzerini örtüp bir kenara koyun. Peyniri çatalla ezin. Maydanozu ince ince kıyıp peynire karıştırın. Hamur mayalanınca cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerini bastırıp ortasına peynirli harçtan koyup poğaça gibi katlayın. Poğaçayı kapattığınız kısımdan el ayası ile 1 cm mesafeden üzerine bastırarak kapatın. Böylece poğaçaların kenarı hafif açıkmış gibi görünecek. Poğaçaları yağlı kağıt yayılı fırın tepsisine koyun ve tepsi mayası gelmesi için yarım saat kadar bekletin ve üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder