21 Kasım 2015 Cumartesi

ERZURUM KETESİ


Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım  maya
  • 2 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5,5 su bardağı un
İç Malzemesi:
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ceviz
 Hamuru Açmak İçin: 
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
Hamuru Yağlamak İçin:
  • 1 paket tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
  • 2 yumurta sarısı
Yapılışı:

     Bir yoğurma kabına yoğurdu, ılık suyu, sütü, mayayı, yumurta aklarını ve tuzu koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hamuru 8 parçaya ayırıp bezeleyin. Bir bezeyi alıp oklavayla yufka büyüklüğünde açın. Margarini veya tereyağını eritip, sıvı yağ ile karıştırdıktan sonra açmış olduğunuz yufka 4 yemek kaşığı yağ karışımından döküp yağlayın. Unu tavaya koyup sütlü kahve rengini alana kadar kavurun. Yağladığınız yufkaya kavrulmuş undan serpin. Yufkayı şekillerdeki gibi katlayıp ortada birleştirdikten sonra yağlayıp, unu serpin sonra da ceviz serpip katlayın. Gözleme gibi katladığınız yufkanın en üstünü yağlayıp dört tarafından toplayın. Bastırarak elinizle genişletip fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder