14 Kasım 2015 Cumartesi

KEDİDİLLİ VİŞNE SOSLU TATLI


Malzemeler:
  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Kreması İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Vişne Sosu İçin:
  • 1 su bardağı vişne
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su
Yapılışı:

     Kedi dillerini borcamın içine dizin. Sütün içine şekeri koyup karıştırın. Kedi dillerini şekerli sütle ıslatın. Tencereye sütü, şekeri, un ve nişastayı koyup karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan vanilyayı dökün karıştırıp ocağı kapatın. Hazırladığınız kremayı kedi dillerinin üzerine döküp yayın. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp robottan çekin. Bir tencerenin içine çekilmiş vişneleri, nişastayı, suyu ve şekeri koyup kaynatın. Krema soğuyunca üzerine vişne sosunu koyup soğutun. Tamamen soğuyunca buzdolabına koyun. Akşamdan hazırlayıp ertesi günü servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder