21 Kasım 2015 Cumartesi

HACI BEKİR LOKUMU


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
Kreması İçin:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Islatmak İçin:
  • 1 litre süt
Bulamak İçin:
  • 250 gr hindistan cevizi
Yapılışı:

     Yumurtaları ve şekeri bir kaba koyup yumurtalar beyazlayana kadar çırpın. Yarım su bardağı sıvı yağı da ekleyip çırpın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine pandispanyayı dökün. 170 derece fırında 15 dakika pişirin. 1 su bardağı soğuk sütle krem şantiyi çırpın. Kek pişince fırından çıkarıp ılınınca kenar kısımlarını çıkarıp kareler kesin. Kestiğiniz parçaları da ikiye bölün. Kesilen bir parçayı alın üzerine krem şanti sürüp, rulo şeklinde kıvırın. Bir kaba sütü bir kaba hindistan cevizini koyun. Rulo yaptığınız tatlının her tarafını süte batırıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına koyun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder