23 Ekim 2015 Cuma

PATLICANLI BÖREK


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
Açmak İçin:
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı un
Yağlamak için:
  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç Malzemesi:
  • 4 adet iri patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber 
Yapılışı:

     Önce iç malzemeyi hazırlayın. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suya koyup on dakika kadar bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Biberleri de doğrayın. Tavaya sıvı yağı koyup soğanları ilave edin ve kavurun. Soğanlar yumuşayınca biberleri ilave edin. Sonra domateslerin suyunu süzüp soğanlara ilave edin. Domatesler yumuşayınca tuzlu sudaki patlıcanları bir kez de normal suyla yıkayıp suyunu elinizle sıkarak alın ve domateslerin üzerine koyun. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Patlıcanlar pişince baharatlarını ve tuzunu ilave edip ocağı kapatın. Soğutun.                                                                                                                          Hamuru için ılık sütü, sıvı yağı, yoğurdu, suyu, mayayı, şekeri ve tuzu kaba koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Nişasta ve unu karıştırıp bezeleri oklavayla yufka büyüklüğünde açın. Margarini veya tereyağını eritin, içine sıvı yağı ekleyip 3 yemek kaşığı yufkanın üzerine döküp her tarafını yağlayın. Gözleme yapar gibi katlayın. 8 bezeye de aynı işlemi yapın. İlk katladığınız hamuru alın merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın. Açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin. Soğumuş iç harçtan dış kısmına doğru koyup rulo yapın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yaptığınız hamurları koyun. Kalan sıvı yağ ve tereyağ karışımını bütün hamurların üzerine sürün. Fırına vermeden üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp sürün. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.  













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder