22 Ekim 2015 Perşembe

TRİLEÇE


Malzemeler:
  • 6 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı krema
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 200 ml lik 2 paket krema
  • 1 su bardağı toz şeker
Karamel Sosu İçin:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gr. tereyağ
  • 1,5 paket krema
Yapılışı:

     Yumurtanın akını ve sarısını ayrı kaplara ayırın. Yumurtanın aklarının içine bir fiske tuz atıp çırpın. Yumurta sarısının içine 1 çay bardağı toz şeker koyup iyice çırpın. Çırptığınız yumurta sarılarının içine sıvı yağ ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Sonra elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve irmiği koyup çırpın. Bütün malzemeler karışınca çırpılmış yumurta akını yumurta sarılarının olduğu karışımın içine koyup kaşıkla karıştırın. Yağlanmış fırın kabının içine keki döküp 150 derece fırında pişirin.                                                                                                               Şerbeti için 3 su bardağı sütü ve şekeri tencereye koyup kaynatın. Bir taşım kadar kaynatıp ocaktan alın. Süt ılınınca içine 2 paket kremayı döküp karıştırın. Kek fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıkınca sütlü şerbeti üzerine dökün.                                                                                                                               Karamel sosu için şekeri tencereye koyup ocağın üzerine koyun. Karamel hale gelince üzerine 1,5 paket kremayı ve 125 gr. tereyağı koyup karıştırın.                                                                                   Kek sütlü şerbeti çekince üzerine karamel sosu döküp spatulayla üzerine yayın. Buzdolabına koyup servis edin.                                                                                                                        





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder