Malzemeler:
- 1 kg. hamsi balığı
- 3 yumurta
- 3-4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- Tuz
- 2 su bardağı sıvı yağ
Hamsileri temizleyip orta kılçığını çıkarın. Bir kasenin içine yumurtaları kırıp çırpın. Yoğurdu, tuzu ve 1 çay bardağı suyu ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip boza kıvamında bir hamur yapın. Balıkları yıkayıp suyunu süzdürün. Derin bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırın. Balıkları karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran balıkları peçete serilmiş tabağa alın. İsteğe bağlı olarak servis ederken roka, soğan salatası ve marul kullanabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder