22 Ekim 2015 Perşembe

TANTİ ÇORBASI(Arpa şehriyeli havuç çorbası)


Malzemeler:
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı süt
  • 6 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı beyaz karabiber
  • Tuz
Yapılışı: 

     Havuçları temizleyip rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin. Havuçları tencereye ilave edip kavurun. Havuçlar kavrulunca unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Et suyunu ilave edip kaynamaya bırak. Su kaynayınca arpa şehriyeyi ilave edin. Şehriyeler pişince 1 çay bardağı sütü ekleyin. Ocağı kapatıp ince kıyılmış dereotunu ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder