7 Ekim 2015 Çarşamba

FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


Malzemeler:
  • 15 adet dolmalık biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • 3 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:

     Biberleri temizleyin ve yıkayın. Tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı koyup kavurun. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Bir su bardağı kadar su koyup ocağın altını kısın. Pirinç suyunu çekince ocağı kapatın. Yeşillikleri doğrayın ve pirince ilave edin. Domateslerden biberlerin üzerine kapak kesin ve domateslerin kalan kısmını da küp küp doğrayıp iç harcına ilave edin. Karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın. Biberlerin içine hazırladığınız iç harçtan doldurup fırın tepsisine yerleştirin. Bir kabın içine bir yemek kaşığı salçayı ve 2 su bardağı kadar su  ve tuz koyup karıştırın biberlerin üzerine döküp 200 derece fırına verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder