7 Ekim 2015 Çarşamba

EV BAKLAVASI


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un
Açmak İçin:
  • Yarım kg. mısır nişastası
İç Malzemesi:
  • Yarım kg ceviz içi
Üzeri İçin:
  • 250 gr. tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon dilimi
Yapılışı:

    Yoğurma kabının içine yumurtayı kırın. Yoğurdu, sıvı yağı, tuzu ve sirkeyi koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 6 bezeye ayırın. 6 bezenin bir parçasını da on bezeye ayırın. On bezenin her birini çay tabağı büyüklüğünde açıp arasına nişasta serpin. On parçayı üst üste koyun en üstteki parçaya nişasta koymayın. Merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin. Arasına dövülmüş ceviz serpin. Diğer bezeleri de aynı işlemleri yapın. Bütün hamurlar açılıp baklava tamamlanınca hamuru baklava şeklinde kesin. Üzerine erimiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını döküp 160 derece fırında pişirin. Şerbeti için şekeri, suyu ve limon dilimini ocağa koyup kaynatın. Şerbet kaynamaya başlayınca 15 dakika tutun ve ocağı kapatıp soğumaya bırakın. Baklava soğuk şerbet iyice ılık olarak dökün. Akşamdan hazırlayıp ertesi günü servis edin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder