Malzemeler:
- 2 dilim bal kabağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 paket krema
- 4 su bardağı su
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Soğanı yemeklik doğratıp sıvı yağla birlikte tencereye koyup kavurun. Soğanlar pembeleşince kabakları ilave edin. Biraz kabakları da kavurup 4 su bardağı suyu ilave edip kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısın. Kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Kabaklar pişince ocaktan alın el blendırıyla kabakları ezin. Tekrar ocağa koyup kaynatın. Kabaklar kaynamaya başlayınca tuzunu, karabiberini ve kremayı ekleyip karıştırın. Koyu kıvamda olursa bir miktar su eklemesi yapabilirsiniz. Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder