24 Ocak 2015 Cumartesi

VOLKAN KURABİYE


Malzemeler:
  • 150 gr. tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(ben 3 su bardağı un kullandım)
İç Malzemesi:
  • 5 adet kuru kayısı
  • 5 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı kuru üzüm 
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Yapılışı:

     Öncelikle iç malzemeyi hazırlayın. İncir, kayısıyı küp küp doğrayın. İri dövülmüş ceviz ve kuru üzümü de ilave edip karıştırın. Hamuru için un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi yoğurma kabına koyup karıştırın. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Limon sıkacağının tersini çevirin çok az sıvı yağ ile limonluğu yağlayın. İçini streç ile kaplayın. Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparın. Limonluğun içine hamuru koyup elinizle limonluğun şeklini alacak şekilde içini açın. İçine 1-1,5 tatlı kaşığı kadar iç malzemeden koyup ağzını kapatın. Streç ile beraber limonluktan çıkarın. Yağlı kağıt serili tepsiye streçten çıkardığınız hamuru koyun. Hamurların hepsi tamamlanınca 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin.



                                                                                                                                               


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder