23 Ocak 2015 Cuma

ÇAKMAKTAŞ KÖFTESİ


Malzemeler:
  • 500 gr kuzu kıyma
  • 500 gr dana kıyma
  • 12 tane bıldırcın yumurtası
  • 5 adet taze soğan
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam kıyılmış  dereotu
  • 1 su bardağı leblebi tozu
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Köfteleri Haşlamak İçin:
  • 2 adet ince kıyılmış taze soğan
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:

      Pirinci 1 çay bardağı su ile haşlayın. Bir kaba kıymaları, leblebi tozunu (leblebi tozu için leblebiyi alıp rondodan çekin), haşlanmış pirinci, taze soğanı, maydanozu, dereotunu ve baharatları koyup iyice yoğurun. Bıldırcın yumurtalarını haşlayıp kabuklarını soyun. Yoğurduğunuz kıymayı 12 parçaya ayırın. Bir parça kıymayı alın elinizle açıp çanak şekli verin ve ortasına bıldırcın yumurtasını koyup kapatın. 12 tane köfteyi bu şekilde hazırlayın. Sosu için 2 adet soğanı ince ince kıyın, sarımsakları havanda dövün, 4 yemek kaşığı sıvı yağla soğan ve sarımsağı kavurun. Domates ve biber salçalarını ilave edip beraber kavurun. 4 su bardağı suyu, maydanoz ve dereotunu koyup kaynatın. Sos kaynamaya başlayınca köfteleri koyun. 15 dakika bir tarafını çevirip 15 dakika diğer tarafını sosta pişirin. Pişince ocağı kapatıp ince kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanozu üzerine serpin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder