6 Ocak 2015 Salı

PASKALYA ÇÖREĞİ


Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker veye pudra şekeri
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket (40 gr )
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 125 gr margarin veya tereyağ
  • 3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
  • File fındık
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı:

     Süt, su, toz şeker, oda sıcaklığındaki tereyağ, mahlep, maya ve yumurtaları ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin. 1 çay bardağı sıvı yağı hamur özleşince elini batırıp yedirin. Hamur mayalanması için bekletin. Yaklaşık 45 dakika kadar mayalandırın. Hamur mayalanınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 3 tane  yuvarladığınız hamurdan alın. Elinizle uzunlamasına eşit şekilde uzatın. Baş kısmından 3 hamuru birleştirip saç örgüsü gibi örün alt ucunu da birleştirip yağlı kağıt serili tepsiye koyun ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı su karışımı sürüp mayalanması için bekletin. Tepsi mayası olunca tekrar üzerine 1 tatlı kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve yumurta sarısını bir kasede karıştırıp sürün. Üzerine file fındık serpip 200 derece fırında pişirin. File fındık yerine kıyılmış fındık da koyabilirsiniz.




                                                    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder