Malzemeler:
- 1,5 Paket etimek
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
Şeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatın ve altını kapatın. Borcama yerleştirdiğiniz etimeklerin üzerine şerbeti dökün. Etimeklerin şerbeti çekmesini bekleyin. Kreması için sütü tencereye dökün. Sütün üzerine unu, nişastayı, şekeri ve limon rendesini ekleyip karıştırarak pişirin. Ocağı kapatıp kremanın içine vanilyayı ekleyip karıştırın. Kremayı etimeklerin üzerine döküp soğumasını bekleyin. Portakal jölesi için tencereye portakal suyunu alın, üzerine şeker ve nişastayı ekleyip pişirin. Soğuyan kremanın üzerine portakal jölesini dökün. Soğuyunca buzdolabına koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder