26 Aralık 2023 Salı

RAFFAELLO PASTA

 


Malzemeler:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 100 gr eritilmiş tereyağ
Kreması İçin:

  • 1 paket ( 200 ml) krema
  • 2 paket krem şanti
  • Yarım çay bardağı süt
  • 200 gram labne
  • 80 gr. beyaz çikolata
Üzeri İçin:

  • Hindistan cevizi
  • Raffaello çikolata
Yapılışı:

    Bisküvileri rondodan çekip un haline getirin. 2 yemek kaşığı hindistan cevizini bisküvilere karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba bisküvüleri dökün. Bir kaşık yardımıyla yan duvarlarını ve tabanını kaplayacak şekilde bastırarak yayın. Yapmış olduğunuz kalıbı kremasını hazırlayana kadar buzdolabında bekletin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Bir karıştırma kabına 1 kutu kremayı, yarım çay bardağı sütü ve 2 paket krem şantiyi koyup sertleşene kadar çırpın, daha sonra benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ve labne peynirini karışıma ilave edip çırpmaya devam edin. Buzdolabına koyduğunuz kelepçeli kalıbı çıkarıp kremayı ortasına döküp yayın. Üzerine bolca hindistan cevizi serpip üzerini Raffaello çikolata koyup süsleyin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder