26 Aralık 2023 Salı

ELMALI KURABİYE


Malzemeler:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ/margarin
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:

  • 5 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • İsteğe bağlı kırılmış ceviz
Yapılışı:

    Elmaların kabuklarını soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Bir tavanın içine rendelenmiş elmayı ve şekeri koyup, elmaların suyu kalmayana kadar pişirin ve ocaktan indirin. Ocaktan indirdikten sonra içine kuru üzümü ve tarçını ilave edip karıştırın. Soğuması için bir kenara bırakın. Bir yoğurma kabının içine tereyağı, sıvı yağı, yumurtayı, yoğurdu, nişastayı, sirkeyi, pudra şekerini ve vanilyayı koyup karıştırın. Ardından kabartma tozunu ve azar azar unu dökerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan yumuşak şekil alabilen bir hamur elde edin. Yapmış olduğunuz hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra buzdolabından alıp portakal büyüklüğünde toplar yapıp yağlı fırın kağıdı üzerinde hamurları sırasıyla açın. açmış olduğun orta incelikteki hamurdan üçgen şeklinde kesip elmalı içten koyup bir tur döndürerek sarın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder